GetMyInvoices – Achter de Schermen: Baby aan boord

dinsdag, 25. mei 2021 | 0 Opmerkingen

Als een deel van onze series ‘GetMyInvoices – Achter de Schermen’ geven wij een inzicht achter de schermen en onthullen wij  hoe familie en cariere gecombineerd kan worden in ons bedrijf. Voor dit hebben wij gesproken met Christian Heimrich, een glaagde nieuwe vader.

GetMyInvoices – Behind the Scenes: Baby an Bord

Wij kunnen vooraf al bekend maken: Er is niets zoals ‘slapoloze nachten’ voor de Director of Business Operations  Omdat Christian alreeds een zeer effectieve routine voor zichzelf heeft geïmplementeerd…

Christian, opnieuw van harte gefeliciteerd met de geboorte.?
Hoe oud is uw zoon en wat is zijn naam?
Paul is nu 3 maanden oud.

Bent u eigenlijk getrouwd?
Nee, mijn partner Katharina en ik hadden het plan om afgelopen jaar te trouwen. De pandemie greep in en wij wilde geen ‘Corona trouwerij’ hebben. Wij gaan nu volgend jaar trouwen. 

Hoe reageerde GetMyInvoices of de Fino Famillie op het nieuws van de baby?
Erg lief! Direct nadat ik een post deed in Slack over dat ik vader was geworden, kregen wij heel veel leuke berichten en hartjes plus een heel groot cadeau. Dat was erg leuk.

U heeft wat vrije tijd genomen nadat de baby was geboren, correct?
Ik had een maand ouderschapsverlopen. Na een jaar, wanneer Paul beschikbaar is om dingen te doen, zal ik nog een maand vrij nemen. Katharina en ik delen het ouderschap op z’n manier dat zij in totaal 18 maanden verlof heeft en samen komen we tot 20 maanden waarvan wij 14 maanden ouderschapsuitkering ontvangen.

En voor die ene maand, heeft u Slack en uw email echt niet gecontroleerd?
Ik herinner dat niet goed meer. De vraag is wat word gezien als werk. Ik heb zeker wat email doorgestuurd en mijn input in Slack gegeven. Verder heb ik gesproken met Björn, de producteigenaar van GetMyInvoices. Het is niet dat ik iets operationeels heb gedaan of deel heb genomen aan het echte werk.

Interview met Björn Kahle

 

Hoe is het thuiskantoor met uw kleine jongen? ?
Qua ruimte heb ik een kamer voor mezelf om in te werken. We hebben een goede routine opgebouwd rond het thuiskantoor. Ik slaap vrijwel de hele nacht door en om 6 uur worden Paul en ik wakker. Ik zorg voor hem tot ongeveer 9 uur, wat betekent dat ik mezelf met opzet pas dan inplan om te werken. Daarna werk ik tot de lunch tot 12 uur en dan weer tot 6 uur. Katharina vindt de organisatie ook erg goed, want ze kan mij tussendoor altijd Paul geven. We komen er gewoon onderling uit, en het thuiskantoor stelt me in staat om Paul veel meer te zien. Ik kan me niet voorstellen hoe het voor mijn vader geweest moet zijn om ‘s ochtends het huis uit te gaan en’ s avonds terug te komen. Ik vind het ontzettend fijn dat ik – ondanks de moeite – ook doordeweeks meer te zien krijg.

Heeft uw productiviteit als gevolg daarvan afgenomen?
Ik ben gewend om 6:30 of 7:00 te beginnen met werk omdat het dan stil is. Vanaf 9 uur zijn alle collega’s aanwezig en u zal dan ook regelmatig gecontacteerd worden. Uiteraard is dit nu anders en ik moet daar nog steeds aan wennen.  Verder moet ik zeggen dat ik niet meer zo efficiënt ben als voorheen…ik denk dat dit alleen maar merkbaar is voor mijzelf. De routines maken mijn werk erg efficiënt en wij kunnen deze ontwerpen om verdere aspecten gedurende de tijd te verbeteren. ?

Waar ziet u potentieële veranderingen?
Ik moet zien hoe ik meer opdrachten kan integreren. Ik zit te denken een vast tijdstip per dag te boeken in mijn kalender. Dat is moeilijk maar GetMyInvoices heeft momenteel zeer interrassante onderwerpen waar we direct mee aan de slag kunnen gaan. 

Is het werken met de thuiskantoorverplichting sindsdien in enige mate veranderd? Voor Corona had u al een afgelegen cultuur.
Vroeger kwamen de meeste van ons team uit Kassel, en slechts enkelen kwamen van buiten de stad naar het kantoor voor vergaderingen. Nu is iedereen wijd verspreid. Dat betekent dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten, want we werken allemaal vanuit huis en wisselen ideeën uit via online meetings. In dat opzicht is het nu beter. Er is niets erger dan hybride vergaderingen waarbij sommige ter plaatse aanwezig zijn en andere online zijn aangesloten. Ik denk dat we dat na Corona voortzetten, en het zal niet de norm zijn dat we meer dan eens per week naar kantoor gaan.

Verbind met Christian 
LinkedIn
Xing
E-Mail

Test GetMyInvoices
nu 14 dagen gratis

Maak gebruik van de voordelen van geautomatiseerd factuurbeheer:
Beter overzicht. Minder boekhoudkundig werk. Meer tijd voor uw ideeën.

Test gratis

Weitere interessante
Beiträge

Spendeer nooit geen tijd meer aan het opzoeken van facturen

Maakt niet uit of het begin van de maand is, wanneer uw belasting adviseur of...

06.08.2020

Workflows voor factuurverwerking automatiseren

Het wordt tijd dat je de gedigitaliseerde en geautomatiseerde crediteurenbenadering ervaart om handmatige arbeid te...

14.07.2021

Cliënt in een eerste interview – Verwachtingen en practisch advies

Jouw cliënten vertrouwen jouw met gevoelige data en willen op jouw competentie en discretie aankunnen....

09.02.2021