GetMyInvoices – Achter de schermen: Prestatiemarketing

woensdag, 5. mei 2021 | 0 Opmerkingen

Gisteren, op 4 mei, was het Star Wars-dag. Daarom spraken we met onze Super Marc voor onze Behind-the-Scenes-serie. Als digitale marketeer en groeihacker stuurt Marc Wiedbrauck de online- en prestatiemarketing van GetMyInvoices aan. Daarmee bewijst de 43-jarige uit Ulm inderdaad over superkrachten te beschikken …

Bild von Marc Wiedbrauck

Wat doe je precies bij GetMyInvoices?
Ik gebruik kengetallen om bijvoorbeeld te kijken waar websitebezoekers vandaan komen en waar ze op terugveren. Ik analyseer dit en optimaliseer de pagina’s dienovereenkomstig. Daarnaast initieer ik campagnes om meer bezoekers naar onze website te trekken en zo economisch mogelijk leads te genereren. Ook help ik met het maken van pagina’s en ondersteun ik Nelly met contentontwikkeling zodat bijvoorbeeld blogposts gevonden worden.

Ga naar het interview met Nelly Brüssing


Wat zijn jouw superkrachten of wat is je passie?
Nieuwe dingen ontdekken en uitproberen is iets dat mij opwindt. Ik ben ook geïnteresseerd in het analyseren van cijfers. Ze geven immers duidelijke feedback over wat er uit welke maatregelen komt. Deze inzichten kunnen vervolgens worden gebruikt om beslissingen te nemen die precies het tegenovergestelde zijn van de “hoopmarketing” die al lang wordt beoefend.

Vertel ons waar je jouw kennis vandaan hebt, hoe is je achtergrond?
Ik heb sport en marketing gestudeerd in Karlsruhe. Daarna heb ik tot 2009 in de sportbranche gewerkt. Vervolgens ben ik overgestapt naar online marketing omdat ik daar veel mogelijkheden zag om onafhankelijk van locatie en technologie te werken die me interesseerde. In eerste instantie ben ik begonnen met social media en daarna ben ik overgestapt naar performance.

Hoe ben je bij GetMyInvoices gekomen?
Ik wilde werken in een bedrijf waar ik ‘paardenkracht op de weg kan krijgen’, ergens mee om kan gaan, het potentieel heb en waar ik flexibel kan optreden. Dus ik deed wat onderzoek en kwam GetMyInvoices tegen, dat mijn werkgever op dat moment gebruikte. Een ander sterk argument was de mogelijkheid om op afstand te werken, zodat ik voor mijn dochter kan zorgen, die in september naar school is gegaan. Aan het eind van de afgelopen jaren heb ik me aangemeld en in gesprekken met Christian en Jan had ik al snel het gevoel dat mijn collega’s ook gelijk hadden. Ik maak sinds 1 januari van dit jaar deel uit van het team.

Ga naar het interview met Christian Heimrich Ga naar het interview met Jan Stippich


Zijn je verwachtingen uitgekomen?
Ja, dat deden ze. We zijn een geweldig team. Ik vind iedereen erg leuk. We werken op ooghoogte, constructief en waarderend. Er zijn geen hiërarchieën en de mogelijkheid om problemen aan te pakken en ervaring bij te dragen. Ik kijk erg uit naar nieuwe uitdagingen, bijvoorbeeld in verband met onze markttoetreding in de VS.

Naar het persbericht: „GetMyInvoices breidt uit naar de USA“


Wat zijn je volgende goals?

We willen een goede start maken in de VS. De markt is niet gemakkelijk te bereiken, maar ik ben optimistisch dat we daar – en in andere landen – echt van de grond kunnen komen. GetMyInvoices is een product dat bedrijven iets brengt, hun leven gemakkelijker maakt.

Hoe ziet een van jouw typische dagelijkse routines er momenteel uit?
Ik ontbijt, zorg voor mijn dochter en ga dan aan het werk. Dat betekent sleutelfiguren evalueren en taken doorlopen. Maar het omvat ook rustig nadenken over welke strategieën geschikt zijn en hoe optimale campagnes eruit kunnen zien. Tijdens de lunch maak ik van de gelegenheid gebruik om te koken en bij mooi weer neem ik mijn dochter soms mee naar de speeltuin. ‘S Avonds heb ik vaak meer ideeën op de bank. Deze manier van werken is veel productiever. Het belangrijkste is om een ritme te vinden.

Zijn er nog andere aspecten die u bijzonder leuk vindt aan uw werk?
Natuurlijk! De uitwisseling met mijn collega’s in de wekelijkse bijeenkomsten. We zijn verschillende mensen op verschillende plaatsen, maar we willen allemaal iets bereiken. Er zijn ook altijd taken waarbij niet uitsluitend GetMyInvoices betrokken zijn, maar ook andere fino-producten. Dat is super spannend!

Verbind met mij via…
LinkedIn
Xing
Twitter
flickr
E-Mail

Test GetMyInvoices
nu 14 dagen gratis

Maak gebruik van de voordelen van geautomatiseerd factuurbeheer:
Beter overzicht. Minder boekhoudkundig werk. Meer tijd voor uw ideeën.

Test gratis

laat een bericht achter