GetMyInvoices – Achter de schermen: Werk waar anderen op vakantie gaan

donderdag, 29. juli 2021 | 0 Opmerkingen

Zoals ons factuurbeheer software, ons team is werkelijk international. Een voorbeeld is Manuel Viebrantz die werkt vanuit een Filipijns ijland, Palawan. Hij is 42 jaar oud en afgestudeerd in bedrijfskunde en gepassioneerd in werken met PC’s. Gebruikers assisteren in de ondersteuning en in het bijzonder in de verbinden van online portalen.

Behind-the-Scenes-Manuel-Viebrantz-Strand

Hoe is hij in de Filipijnen terrecht gekomen en hoe lang woont hij daar al?

In 2009/2010 heb ik 6 maanden lang stage gelopen in Singapore en was elk weekend in een andere plaats. Zelf toen was het al duidelijk voor hem dat hij naar de Filipijnen wilde gaan voor een dag. In 2013 gebeurde het dat ik een vriende ontmoette die werkte in China. Toen heb ik mijn vrouw ontmoet. Ik he been paar keer heen en weer gevlogen totdat ik ontslag nam bij mijn baan in Duitsland en emigreerde.   

Wat deed je in Duitsland?

Ik had een winkel Detlev Louis. Precies zoals iedere motorrijder weet is het een winkelketen en postorderwinkel voor motorkleding, reserveonderdelen en accessoires.

 Hoe was de overplaatsing naar de Filipijnen?

Om een voet in de aarde te krijgen was niet gemakkelijk. Ik had geen reserves en startte vanuit de bodem. Eerst heb ik voor vier maanden in de Manila gewoond, in de hoop om een baan te krijgen. Dat bewees als onmogelijk zonder eerst ervaring te hebben gehad.

Hoe heb je GetMyInvoices gevonden?

Toen ik in Duitsland tussen twee banen in zat ontmoette ik een vriend (Notitie: Florian Chris, CEO, en Co-founder van fino). Hij zij dat hij wellicht een baan voor mij had. Door het aanvankelijke werk voor fino, dat beetje bij beetje meer en meer werd, leerde ik GetMyInvoices kennen.

Naar fino website

 

Wat doe je precies bij GetMyInvoices?

Ik draag zorgn voor de tickets waar gebruikers hun problemen beschrijven wanneer ze documenten dowloaden vanuit online portalen. Dit is een 2e lijn support terwijl Jan-Niklas (notitie: Jan-Niklas Sickes) en zijn collega zorg dragen voor de 1e lijn support. Omdat de problemen veel diverse oorzaken hebben en constant andere oplossingen, bijna elk probleem is anders. Wanneer er iets veranderd moet worden in de technologies, coördineer ik direct met de ontwikkelaars.

Naar het interview met Jan-Niklas Sickes

 

Hoe gaat het samenwerking vanuit verschillende tijdzones?

Het is nu goed ingeburgerd en het werk best goed. Op woensdagen coördinate het team van GetMyInvoives via Zoom. Aanvullend hebben we video gesprekken met onze EU collega’s in de support.

Wat vind je precies leuk aan het werken voor GetMyInvoices?

Ik waardeer het grote vertrouwen dat Björn (notitie: Björn Kahle, Product Owner of GetMyInvoices) en zijn collega’s in mij hebben. Zij weten wat ze nodig hebben en geven dan de taken aan het team er zeker van zijnde dat wij het gedaan krijgen. De famillie atmosfeer vind ik ook prettig zonder investeerderd die dagelijk alleen maar nummers in hun hoofd hebben. Er is veel ruimte voor het proberen en maken van fouten bij GetMyInvoices. De samenwerking is ook erg plezierg.

Naar het interview met Björn Kahle

 

Mis je Duitsland?

Ja, uiterraad, mijn famillie – in het bijzonder omdat vliegen nog steeds gecompliceerd is vanwege de pandemie. Ik weet niet zeker of ik er goed en zonder quarantaine door zal komen. Desalniettemin voel ik mij comfortabel hier. Ik heb famillie – inclusief honden – en geen probleem om niet specifiek Duits eten op tafel te hebben.

Test GetMyInvoices
nu 14 dagen gratis

Maak gebruik van de voordelen van geautomatiseerd factuurbeheer:
Beter overzicht. Minder boekhoudkundig werk. Meer tijd voor uw ideeën.

Test gratis

Weitere interessante
Beiträge

Versterk de veerkracht van ondernemers met GetMyInvoices

Vooral in de nasleep van een crisis als COVID-19 is veerkracht van groot belang voor...

02.09.2020

Adverteren op Facebook: Hoe lokale bedrijven succes kunnen hebben

Het adverteren op Facebook is niet alleen bruikbaar voor online winkels. Marketing via Facebook kan...

29.09.2021

Geautomatiseerde manieren om rekeningen en facturen te incaseren

Consequent factureren is een cruciaal deel van elk bedrijf en een goed factuurbeheer brengt een...

03.09.2021