GetMyInvoices – Achter de schermen: Projectmanagement

woensdag, 13. januari 2021 | 0 Opmerkingen

Als een onderdeel van onze series  „GetMyInvoices – Achter de schermen“, deze keer krijgt u een inzicht in onze onboarding en in ons motto van “doe het gewoon” dat ons snel toestaat meer te vinden dan we eigenlijk naar op zoek waren. Voor deze reden hebben we met Nelly Brüssing gesproken. De 27-jarige beëindigde succesvol haar master’s degree in International Business aan de HTW Dresden afgelopen jaar en werkt als project manager in ons Marketing en Business ontwikkelingsafdeling vanaf november 2020. In het begin waren we op zoek naar een online marketing manager (m/v/g). 

Project Management

Nelly, hoe heb je over GetMyInvoices en de vacature gehoord?
Via een vriend die de vacature online zag en mij erover vertelde. In eerste instantie aarzelde ik omdat ik nog geen contact had gehad met het product. Toch wist ze me te overtuigen om te solliciteren omdat de eisen perfect bij mijn profiel passen.

Hoe heb je gesolliciteerd voor de baan en wat was het process?
Ik heb gesolliciteerd via de career-website van de GetMyInvoices provider fino. Dat was half oktober. Binnen een paar dagen kreeg ik feedback van Christian en kort daarna vond het sollicitatiegesprek plaats via een online bijeenkomst. Daar konden we meteen goed met elkaar opschieten en hij legde me uit dat ik niet alleen in marketing zou werken, maar ook in business development. Ik vond dat heel spannend, want ik spreek verschillende talen (let op: ??, ??, ??, ??, ??, ??), leg graag contacten en sta open voor nieuwe taken. Het proefwerk vond minder dan een week later plaats.

Hoe verliep de proefperiode? Was je op het kantoor in Kassel?
Nee, het gebeurde volledig virtueel. Ik ontmoette twee collega’s en kreeg voor die dag een opdracht van Björn. Kort daarna kreeg ik te horen dat ik meteen kon beginnen en twee dagen later had ik het contract al. Ik vond het niet erg dat ik niet op kantoor was geweest of vooraf iemand had ontmoet, want je kunt altijd online dingen regelen. Op mijn eerste werkdag ging ik voor het eerst naar kantoor. Toen ontmoette ik Christian persoonlijk.

Hoe vond de onboarding plaats?
Op de eerste dag was het overweldigend om te ervaren hoeveel tools GetMyInvoices gebruikt. Met Christian als mijn “peetvader” en supervisor is het echter heel ontspannen om alle processen te leren kennen, want ik kan hem altijd vragen of ik problemen heb. Het is jammer om niet direct door het hele team te komen en maar beetje bij beetje al mijn collega’s te leren kennen, maar ik vind werken op afstand erg gaaf. Je hebt alleen een internetverbinding en een laptop nodig en je kunt aan de slag. Dit kan mij later ook uitkomen als Corona voorbij is, aangezien ik graag reis en veel vrienden heb in het buitenland. Ik heb een goede vriendschappelijke relatie met het hele team. We hebben altijd contact en helpen elkaar waar we kunnen.

Wat zijn je taken?
Ik zorg voor alle social media kanalen, evenals content planning en creatie. Bijvoorbeeld met betrekking tot onze nieuwsbrieven, onze blog en nieuwsartikelen, integratiepagina’s en video’s, afbeeldingen, enz. Vertalingen, het maken van advertenties en promotiemateriaal behoren ook tot mijn taken. Last but not least ben ik betrokken bij campagneplanning & creatie en internationale projecten zoals momenteel de Go-to-Market in Nederland en Frankrijk. Hier kan ik mijn kennis wonderbaarlijk gebruiken als middelen om te plannen hoe we daar opereren.

Wat vind je het leukst in het werken bij GetMyInvoices?
Ik kan heel creatief zijn en alle ideeën implementeren. In bedrijven duurt een dergelijk proces meestal vrij lang vanwege bestaande richtlijnen en hiërarchieën. Hier hangt echter een startersfeer. Alles is vrij eenvoudig en het motto is “gewoon doen”. In het begin was ik bang om fouten te maken, vooral omdat ik nieuw was in het team. Maar ik krijg zoveel aanmoediging en steun dat mijn leercurve erg steil is. Er komen ook altijd veel verschillende onderwerpen aan bod die ik erg interessant vind. Het enige waar ik nog aan moet wennen is het hoge tempo.

 

Test GetMyInvoices
nu 14 dagen gratis

Maak gebruik van de voordelen van geautomatiseerd factuurbeheer:
Beter overzicht. Minder boekhoudkundig werk. Meer tijd voor uw ideeën.

Test gratis

laat een bericht achter

Weitere interessante
Beiträge

Verbeteren van workflows in jouw bedrijf met RPA

Met Robotic Process Automation kunnen softwarerobots taken automatiseren die vroeger door mensen werden gedaan. Dit...

23.02.2021

Hoe kun je succesvol gebruikmaken van automatisering in je online business

Stijgt het aantal bestellingen en moet je meer en meer tijd investeren en onderzoeken doen...

12.01.2022

Digitalisering in middelgrote bedrijven

Duitsland haalt de digitalisering in – te langzaam? Mittelstand 4.0 is de naam van het...

09.03.2021